5. Ning

Ben jij het ook helemaal beu als de grote jongens zoals: Facebook, Instagram en Twitter de boel weer omgooien met een update? Knoppen staan weer op een andere plek. Bepaalde features werken niet meer naar behoren en nog veel meer. Dan is Ning het platform waar jij je zelf eens in moet gaan verdiepen.

Waarschijnlijk heb je nog nooit van het platform Ning gehoord. Ik ook niet! Daarom was ik zeer beniewd wat Ning zo onderscheidend maakt. Ning betekend “peace” en is door Marc andreesen en Gina bianchini in oktober 2004 opgesteld. Een jaar later werd het platform gelanceerd. Ning was een gratis platform totdat Jason Rosenhtal het in 2010 overnemen. Vele zijn van mening dat dit de oorzaak is geweest van de daling in gebruikers vanaf 2013.

Ning biedt je de mogelijkheid om je eigen social media te bepalen. Zo zit je niet meer vast aan de standaard opmaak en kleuren combinatie van bijvoorbeeld Facebook. Je kunt je eigen huisstijl hanteren en de lay out helemaal naar jouw wensen maken. Dit is kortsamengevat het onderscheidend vermogen van Ning.

Naast deze bijzondere optie heeft Ning nog heel veel standaard opties die je op veel platformen terugvindt. Er is een koppeling te maken met Facebook, Instagram en Twitter. Ook kun je Youtube, Vimeo en myspace video’s om je Ning profiel plaatsen. Een discussie openen, blog schrijven, foto’s plaatsen en korte berichten delen. Dit kan allemaal op Ning!

Bronnen (APA)

http://60secondmarketer.com/blog/2010/04/09/top-52-social-media-platforms/. (2016). http://60secondmarketer.com/blog/2010/04/09/top-52-social-media-platforms/. Opgeroepen op 2016, van http://60secondmarketer.com/blog/2010/04/09/top-52-social-media-platforms/

http://impactsocialmedia.net/what-is-ning-ning-review/. (2016). Opgeroepen op 2016, van http://impactsocialmedia.net/what-is-ning-ning-review/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s