3. Pinterest: “vrouwen en Pinterest?”

s5.jpg
80% van de Pinterest gebruikers is vrouwelijk. Dus is jouw organisatie gericht op vrouwen? Dan moet je terug te vinden zijn op Pinterest! Om het nog mooier te maken hebben deze vrouwen een relatief hoog inkomen. Nog niet overtuigd? Volgens onderzoek levert Pinterest 6 keer zoveel traffic op dan Twitter en maarliefst 3 keer zoveel dan Facebook.

Kortom: De gebruikers van Pinterest zijn de personen die de beslissingen maken in een relatie en ook nog eens met een hoog inkomen. Maar wat is Pinterest nou precies? Op Pinterest kun je je eigen Wall creëren. Op deze Wall kun je interessante afbeeldingen of video’s plaatsen. Je kunt op je eigen Wall geen tekst plaatsen, maar een foto zegt meer dan 1000 woorden. Echter kun je wel op andermans foto’s reageren of laten weten dat je de post leuk vindt. Daarnaast kun je andere profielen van andere Pinterest gebruikers volgen. Op deze manier blijf je op de hoogte van zijn of haar berichten. PInterest staat er om bekend dat het veel actieve en trouwe leden kent.

Pinterist is ideaal om een sfeer impressie weer te geven. Ben je eigenaar van een Musea, restaurant, hotel of ben je bezig met lifestyle dan is Pinterest een platform wat je niet aan je voorbij moet laten gaan.

Bronnen (APA)

(2016). Opgeroepen op 2106, van http://www.socialmediaexaminer.com/pinterest-marketing-guide/

(2016). Opgeroepen op 2016, van https://www.frankwatching.com/archive/2016/10/27/waarom-adverteren-op-pinterest-onmisbaar-wordt-voor-marketing/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s