2. Periscope

s2Wat is Periscope?
Periscope geeft je de mogelijkheid om korte live streams te delen onder je volgers of openbaar in periscope. Als makelaar kun je bijvoorbeeld een rondleiding streamen, maar ook als bekende artiest is het een geschikte marketing tool. Zo kun je een stream opnemen backstage of van je show. Ook biedt periscope de optie om interactie te hebben met je kijkers. Zo kun je bijvoorbeeld een “ask me anything” stream plaatsen als artiest

 

Periscope is makkelijk te gebruiken. Met 1 druk op de knop ben je live. Periscope is bruikbaar via een applicatie. Voor zowel andriod als IOs. De applicatie kent een verfrissend en toegankelijk interface. Bruikbaar voor iedereen.

 

Doelgroep

Er is geen specifieke doelgroep actief op Periscope. Binnen elke branche of interesse gebied zijn er wel Periscope gebruikers. Waar de meeste social media platformen statisch contact hebben met haar doelgroep, kan er via periscope een interactief gesprek plaatsvinden tussen online marketeer en doelgroep. Deze verfrissende ontwikkelingen biedt veel mogelijkheden.

Bereik

Maar hoe groot is Periscope? Periscipe kent in begin 2016 10 MILJOEN unieke gebruikers wereldwijd en dit aantal zal alleen maar toenemen. Van deze 10 miljoen gebruikers zijn er 2 miljoen dagelijks actief. Dit is goed voor 350.000 uur aan streams elke dag! Periscoop is overgekocht door Twitter en heeft veel handige koppelingen met Twitter. Zo kun je je Twitter contactpersonen koppelen met je contact presonen van Periscope.

 

Zakelijk gebruik

Voor een online marketeer zijn er verschillende mogelijkheden om zakelijk gebruik te maken van Periscope. Deze mogelijkheden hebben vooral te maken met het interactie hebben met je doelgroep, namelijk:
-Question & Ask met je doelgroep
-Presenteren van een nieuw product
-Meekijken achter de schermen
-Aandacht vragen via het medium.

Voorbeeld
Zo heeft Nationale Nederlanden een inbraak gestreamd via periscope, om zo de inbrekers index onder de aandacht te brengen. Door het teggen van Dumpert, VK magazine, etc. is dit een enrom succes geworden.

 

Wat blogs met kranten gedaan heeft, verwacht men dat streaming gaat doen met de televisie.

Kortom wil je meegaan met de tijd en met 1 druk op de knop een gesprek aangaan met jouw doelgroep? Dan is Periscope de marketig tool voor jou!

Bronnen (APA)

 

http://www.marketingfacts.nl/berichten/periscope-als-startschot-van-jouw-realtime-marketing. (2016). Opgeroepen op 2016, van http://www.marketingfacts.nl/berichten/periscope-als-startschot-van-jouw-realtime-marketing

 

http://verdienenmetvideo.nl/wat-is-periscope-en-hoe-gebruik-je-de-app/. (2016). Opgeroepen op 2016, van http://verdienenmetvideo.nl/wat-is-periscope-en-hoe-gebruik-je-de-app/

 

http://expandedramblings.com/index.php/periscope-statistics/. (2015). Opgeroepen op 2016, van http://expandedramblings.com/index.php/periscope-statistics/

http://www.marketingfacts.nl/berichten/periscope-als-startschot-van-jouw-realtime-marketing/

https://www.frankwatching.com/archive/2015/04/29/livestreaming-periscope-hoe-zet-bedrijf/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s