2. Search Engine Optimization

In mijn vorige blog heb ik kort SEM uitgelegd. SEO is een onderdeel van SEM. SEO is de onbetaalde variant om de vindbaarheid binnen Google te optimaliseren. Het kost geen geld, maar heeft daarom helaas ook zijn beperkingen. Zo heeft SEO alleen invloed op de organische zoekresultaten. In de afbeelding in het groen weergegeven. Om jullie weer om te frissen van mijn vorige blog: 30-40% van de mensen klikt op de eerste betaalde resultaat (rood)! Momenteel kunnen de betaalde resultaten oplopen tot 4 resultaten!!. Houdt er dus rekening mee dat er voor de organische resultaten weinig klikkers meer over kunnen zijn.
afbeelding-blog-2

Desondanks is SEO onmisbaar. De plek in de organische zoekresultaten hangt af heel veel factoren. Deze factoren worden bepaald door algoritmes en veranderen continu. Je bent dus nooit klaar met het optimaliseren van je website als je voor SEO kiest. Een aantal belangrijke factoren waaraan je website moet voldoen om goed te scoren op SEO gebied zijn:
-Je content op je website moet relevant zijn
-Je moet vindbaar zijn op populaire zoekwoorden
-Headers, subheaders, URL, etc moeten populaire zoekwoorden omvatten
-Het aantal (relevante) Backlinks naar je website
En zo zijn er nog bijna 200 andere factoren die een rol spelen!
Ondanks dat het “gratis” aspect heel verleidelijk klinkt. Hoop ik dat je nu een beeld gekregen hebt hoeveel tijd SEO met zich meebrengt.

Benieuwd of SEA meer past bij jou? Lees dan mijn volgende blog!

Bronnen (APA)

Webperspectief. (2016). http://www.webpersectief.nl. Opgeroepen op 2016, van http://www.webperspectief.nl/hoe-zoeken-mensen-metgoogle/

webulous. (2016). http://webulous.net. Opgeroepen op 2016, van http://webulous.net/wp-content/uploads/2013/06/google_zoekresultaten_organisch.jpghttp://webulous.net/wp-content/uploads/2013/06/google_zoekresultaten_organisch.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s