3. SEA: voor luie mensen!

3

SEA staat voor search engine advertising. De naam zegt het al. Jouw website wordt een advertentie binnen google. Hiervoor moet je dan ook betalen. Om nogmaals te laten zien hoe belangrijk SEA is: 30 – 40% van de mensen klikt op het 1e resultaat in Google.

Bij SEA is het simpelweg de hoogste bieder op een desbetreffend zoekwoord krijgt de hoogste plek. Toch is dit niet helemaal waar. Google kijkt namelijk ook naar de relevantie van jouw website m.b.t. het woord waar op gezocht wordt. Hier geeft Google een weging aan. Zo kan het maar net zo zijn dat een lager bod toch op de 1e plek in Google komt te staan. Dus ondanks dat je lui bent en SEA wilt hanteren. Zul je toch uit je luie stoel moeten komen en aan je SEO moeten werken.

Zoals het in mijn vorige blog over de groene resultaten ging. Gaat het natuurlijk nu om de betaalde (rode) resultaten in Google.

afbeelding-blog-2

Maar hoe ziet het kostenplaatje er nu precies uit? Er zijn verschillende bieders die bovenaan willen staan per zoekwoord. Elke bieder geeft zijn maximum prijs aan. Deze prijs wordt aangepast a.d.h.v. jouw relevantie score die Google heeft bepaald. Zo krijgt de hoogste bieder het 1e resultaat. Dit gaat door tot soms wel het 4e resultaat. Uiteindelijk betaal je per bezoeker die google aflevert aan jouw website.

Trends en ontwikkelingen
Voorheen werd de ETA (expand tekst ads) al vergroot van 25 naar 30 tekens. Dit jaar is de verhoogd naar 80 Tekens! Deze ETA’s zijn bijna 50% groter dan de standaardadvertenties en valt dus erg op!

Je zult het het misschien al wel gemerkt hebben. Google heeft het aantal betaalde resultaten verhoogd. Het aantal SEA plekken kan toelopen tot wel 4 resultaten!

Belang en impact voor de online marketeer
Op basis van de bovenstaande bevindingen is de conclusie voor de online marketeer heel simpel! Zet je standaardadvertentie over naar een expand tekst ad! Met 80tekens en 50% groter dan een normale advertentie, val je heel erg op! Denk na, als online marketeer, wat de usp’s zijn van jouw bedrijf om bezoekers te trekken en vertaal dit naar 80 tekens in je expand tekst ad.

Wat de impact is van het toevoegen van de 4e SEA plek binnen Goolge zijn de meningen over verdeeld. Het kan gaan leiden tot een stijging van de CPS. Een ding is zeker voor jouw als online marketeer is er één plek meer voor jouw advertentie, maar ook voor die van je concurrent!

Gebruikte bronnen (APA)

edwords. (2016). http://www.edwords.nl. Opgeroepen op 2016, van http://www.edwords.nl/kennisbank/definitie/sea/

edwords. (2016). http://www.edwords.nl. Opgeroepen op 2016, van http://www.edwords.nl/kennisbank/definitie/seo/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star