4. Linkbuilding! The bigger NOT the better

In mijn vorige Blog over SEO. Heb ik het al kort laten vallen. Backlinken of linkbuilding is een onderdeel van SEO en draagt dus bij aan je positie in de organische zoekresultaten.

Wat zijn backlinks? Backlinks zijn links op andere websites die verwijzen naar jouw websites of delen van jouw website. Nu hoor ik je denken… Zoveel mogelijk backlinks realiseren en dan kom ik wel boven aan te staan. Maar werkt dit ook zo?

Er wordt onderscheid gemaakt in 2 soorten van linkbuilding. Er zijn kwalitatieve  en kwantitatieve  links. Dit geeft je hopelijk al een vermoeden.

Bij kwaliatieve links gaat het niet om hoeveel backlinks je bezig, maar om de kwaliteit van deze backflinks. “The bigger NOT the better”. Enkele factoren die meespelen aan  goede links:
-Relevant, dit gaat vooral over de “anchor tekst”
-Niet alleen verwijzingen naar de homepage
-Varier je backlinks op meerdere relevante zoekwoorden
-leeftijd van het domein waar de backflink vandaan komt
Bij kwantitatieve linkbuilding probeer je zo veel mogelijk backlinks te genereren. Deze backlinks zijn niet altijd relevant aan je website. Deze irrelevante backlinks wegen veel minder dan een relevante backflips en werken dus niet zo goed mee aan je plek binnen Google. Veel irrelevante backlinks kunnen zelf zorgen voor een LAGER resultaat in google.

Zoals ik in het begin van deze blog al vermeld heb. Linkbuilding is een onderdeel van SEO. SEO kent een continue verandering dus Linkbuilding ook.

Dus blijft creatief en vernieuwend!

Bronnen (APA)

marketingfacts. (2016). http://www.marketingfacts.nl. Opgeroepen op 2016, van http://www.marketingfacts.nl/berichten/wat-is-de-toekomst-van-linkbuilding

marketingportaal. (2016). https://www.marketingportaal.nl. Opgeroepen op 2016, van https://www.marketingportaal.nl/online-marketing/wat-is-linkbuilding

rankinspector. (2016). http://www.rankinspector.com. Opgeroepen op 2016, van http://www.rankinspector.com/rankinspector-kennisbank/linkbuilding-een-korte-uitleg/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s