8. Content markting: Relevantie is de KEY!

Relevantie en toegevoegde waar is waar de consument naar snakt. De consument is steeds beter geworden in het filteren en zoeken van informatie. Dit in combinatie met een steeds kritischer wordende consument, maakt relevantie onmisbaar!
Zo verliezen drammende verkoopboodschappen terrien voor relevante en inspirirende boodschappen. Of terwijl de uitroeptekens en de consument vol te gooie met GRATIS, AANBIEDINGEN en KORTING beginnen het resultaat te verliezen. Je kunt nog zoveel marketing tools gebruiken, maar wanneer de content irrelevant is zal je boodschap niet aanslaan bij de doelgroep.

Maar hoe doe je dit nu? De eerste stap is duidelijk in kaart brengen van je doelgroep. Wie is nou eigelijk mijn doelgroep? Ook hier komt Cialdini weer om de hoek kijken uit mijn voorgaande blogs. Verdiep je in de interesse, problemen, gewoontes, etc, van je doelgroep. En zij zullen zich gehoord en aangesproken voelen!

Wat zijn nou de voordelen van content marketing? Er zijn zoveel voordelen van content marketing, maar een aantal belangrijke voordelen zijn:
-Je hebt minder waste
-Relevantie biedt hogere Google resultaten
-Speelt direct in op de behoeftes van je doelgroep
-Beter inzicht in je doelgroep

Overtuigd van content marketing? Ga dan in gesprek met je doelgroep. Want alleen zij hebben de antwoorden!

Bronnen (APA)

vandeinhoud. (2016). http://vandeinhoud.nl. Opgeroepen op 2016, van http://vandeinhoud.nl/voordelen-van-content-marketing

marketingfacts. (2016). https://www.marketingfacts. Opgeroepen op 2016, van https://www.marketingfacts.nl/topic/contentmarketing

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s